joi, 25 octombrie 2018

Rechizite şcolare pentru copiii din Ogra

“Educaţia este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea” 
                                                                                                                 Nelson Mandela
                                                                                          
Când am început programele din Ogra acum câţiva ani, unul dintre lucrurile care am observat că trebuie schimbat a fost educaţia. Foarte mulţi dintre copii nu mergeau la şcoală şi mulţi dintre adulţi sunt analfabeţi.

Credem că, dacă copiii sunt educaţi şi merg la şcoală ochii lor se deschid către o nouă lume. Nu este deloc uşor deoarece multe generaţii de dinainte au crescut cu impresia că şcoala nu este importantă
Unul dintre motivele pentru care copiii nu mergeau la şcoală era lipsa rechizitelor şcolare datorită sărăciei.  Aşa că acum câţiva ani, partenerul şi sponsorul nostru din Olanda „Stichting Livada” a început un proiect de strângere de fonduri  pentru rechizite şcolare pentru aproape 300 de copii care merg la şcoala din Ogra şi 5 liceeni care provin din familii sărace.
În fiecare an, în luna septembrie, Julie Wouterson şi Natasha Wouterson ne fac o vizită din Olanda împreună cu rechizite şcolare. Toţi copiii sunt foarte bucuroşi pentru vizita lor şi pentru rechizitele şcolare pe care le primesc pentru anul şcolar în curs. Nici acest an nu a fost o excepţie, aşa că începând cu preşcolarii şi până la clasa a VIII-a, fiecare copil a primit un pachet cu caiete, stilouri, creioane şi restul de rechizite necesare pentru anul şcolar. Deasemenea au primit rechizite şi cei 5 liceeni de care suntem mândri că au ajuns aşa de departe.
 
 Vrem să mulţumim tuturor sponsorilor din Olanda pentru donaţia lor către toţi aceşti copii şi pentru că ne ajută să clădim un viitor diferit pentru comunitatea din Ogra. Nu ar fi posibil să ne facem partea noastră dacă nu am avea ajutorul necesar. Apreciem tot ce faceţi pentru noi.

Eunice Tinca – Coordonator Prevenirea Abandonului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"NU VOI LĂSA CA POVESTEA LOR SĂ SE TERMINE ASTFEL"

"CHIAR ACUM   TU AI PUTEREA PENTRU A SPUNE: „NU VOI LĂSA   CA POVESTEA LOR SĂ SE TERMINE ASTFEL” Acest lucru a făcu...