joi, 19 iulie 2018

Activități instructiv-educative cu copiii din casele de tip familial

Pe măsură ce acest semestru de activități instructiv-educative se apropie rapid de final, încercăm să ne bucurăm de fiecare dată când petrecem timp cu copiii și încercăm să facem acest timp cât mai distractiv posibil. Aceasta este ultima lună de activități instructive-educative și apoi, după ce copiii termină școala, vom începe activitățile de vară.

Toamna trecuta am început să lucrăm cu o casă de tip familial nouă cu copii mici și recent s-au mutat alți doi frați în această casă. Toți copiii din această casa de tip familial sunt sub vârsta de 10 ani, iar unii au fost atât de mici când s-au mutat, încât vorbeau foarte greu limba română. S-au deschis foarte mult din octombrie și s-au atașat de membrii personalului nostru. Așteaptă cu nerăbdare programele noastre instructive-educative și cu atât mai mult activitățile noastre de vara, întrucât va fi prima lor participare la activitățile pe care le desfășuram vara.
La începutul lunii mai în România s-a sărbătorit Ziua Muncii și obiceiul este sa faci un gratar și activități în aer liber, așa că am făcut exact asta cu un grup de copii care nu au ajuns să sărbătorească ziua de 1 Mai la casa de tip familial. A fost o după-amiază amuzantă plină  cu mâncare, jocuri și hamace, unde copiii s-au bucurat să iasă în afara localității unde locuiesc, petrecând timp cu noi și jucându-se în timp ce personalul nostru gătea pentru ei.
O altă activitate distractivă pe care am avut-o împreuna unul dintre grupurile noastre de studiu pentru fete adolescente a fost să le aducem în oraș la o pistă de bowling. Pentru majoritatea dintre ele, a fost prima dată când au fost la bowling, dar au învățat rapid și s-au bucurat de joc. Am ieșit la prânz, după aceea am avut timp de discuții și fetele erau foarte încântate să fie invitate acasă  la una dintre misionarele noastre din America pentru o felie de tort.

Toate aceste activități vin în completarea programului nostru instructiv-educativ săptămânal și ne ajută să construim relații mai puternice cu copiii și de asemenea, îi face să aibă încredere în personalul nostru și să ceara sfaturi în orice situație.
Mulțumim pentru susținerea continuă.


Renata Man - Coordonator Programe Instructiv-educative
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"NU VOI LĂSA CA POVESTEA LOR SĂ SE TERMINE ASTFEL"

"CHIAR ACUM   TU AI PUTEREA PENTRU A SPUNE: „NU VOI LĂSA   CA POVESTEA LOR SĂ SE TERMINE ASTFEL” Acest lucru a făcu...